top of page

Mallorca rejse: Sådan planlægger du den perfekte ferie.


Mallorca - En fantastisk Charter Resje.

Rejseguide: Rejs til Mallorca med Århus Charter Eller Bravo Tours, og nyd lange sandstrande, tapas og et hav af skønne oplevelser.

Denne artikel indeholder annonce links.


Mallorca er en smuk ø beliggende i det spanske øhav, som ikke uden grund har tiltrukket turister i mange årtier. Øen byder nemlig både på kilometerlange strande, spektakulære landskaber og en rig kulturhistorie, der kan spores tilbage til antikken. Mallorca er et attraktivt feriemål, både blandt unge og gamle. Og så tiltrækker Mallorca også mange børnefamilier, blandt andet på grund af de familievenlige strande.

Med en ferie til Mallorca rejser du også til en kulinarisk ø, som især er kendt for sin lækre tapas, som kan bestå af tortilla, en spansk kartoffelomelet, chorizo, gazpacho, croquetas og meget meget mere.

Mallorca byder på masser af muligheder for at opleve lige præcis dét, du drømmer om på din ferie - uanset om du er til afslapning ved de fantastiske strande, kultur oplevelser, shoppeture i hovedstaden Palma de Mallorca eller aktive dage med for eksempel vandreture eller cykelture i bjergene. En Mallorca Ferie er Fantastisk!Mallorcas mange byer.

Mallorca har mange fantastiske byer og områder, og der er stor forskel på de forskellige byer og områder. Hos Bravo Tours kan du finde hoteller på stort set hele øen. Når du rejser til Mallorca med Bravo Tours, så kan du vælge mellem forskellige populære områder:

 • Alcudia

 • Cala Mayor/Illetas

 • Can Vinyes

 • C’an Picafort

 • Palma de Mallorca

 • Palma Nova

 • Playa de Palma

 • Puerto Pollensa

 • Santa Ponsa

Hvert område byder på noget helt særligt. Hvis du vil opleve Mallorcas bedste strande, så skal du sætte kursen mod Alcudia. Alcudia er et sandt paradis, og også Mallorcas mest populære område, når det kommer til ferier. Både med og uden børn. De skønne strande er børnevenlige; hvide, brede og lavvandet. Og langs strandene finder du selvfølgelig både liggestole, vandsportsaktiviteter og gode restauranter med den der perfekte, spanske afslappende atmosfære.

Hvis du gerne vil bo tæt på hovedstaden, Palma de Mallorca, så bør du overveje Playa de Palma. Her finder du en fem kilometer lang promenade, hvor rigtig mange restauranter og alverdens shopping muligheder holder til. Her er også et festligt og livligt natteliv. Så hvis du trænger til at lufte danseskoene eller bare nyde en kold drink efter solnedgang, så er dette også et populært sted at tage hen.

Du kan også bo i hovedstaden, Palma de Mallorca. Her får du et lækkert storbyliv med masser af seværdigheder, brostensgader, restauranter og gode shopping muligheder. Derudover finder du også stranden lidt væk fra byen, så du stadig kan have en badeferie. I Palma de Mallorca må du ikke gå glip af byens helt store vartegn, som er den storslåede La Seu Katedral.

Ferieparadiset, Cala Mayor, er indbegrebet af en charmerende by, hvor man kan komme tæt på de lokales hverdag. Hvis du besøger en af de mange flotte pladser og tapasbarer, så mærker du med det samme den afslappede atmosfære, som byen er kendt for. Og så ligger Cala Mayor også kun 5 kilometer fra Mallorcas hovedstad, Palma. Cala Mayor er derfor også et oplagt rejsemål for dig, der gerne vil kombinere sol og strand med shopping og oplevelser i Palma centrum.

Puerto Pollensa er det elegante valg med spansk atmosfære og rigtig mange gode restauranter. Her finder du måske faktisk Mallorcas smukkeste ferieby. Med en blanding af små hoteller, spaniernes egne boligområder og en spansk ferieatmosfære, så kan du godt glæde dig til at blive fortryllet.


Mallorca for voksne?

Mallorca er ikke kun et rejsemål for familier. Rejser til Mallorca for voksne skaber rammerne for romantiske “getaways” og afslappende ophold. Nyd intime middage med udsigten til en smuk solnedgang, gå en tur hånd i hånd langs stranden og lad romantikken blomstre på denne idylliske ø.

Vil du have en mere rolig ferie, så er der også flere hoteller kun for voksne. På voksenhoteller er der tit en mere rolig atmosfære, og nogle steder er der også luksuriøse omgivelser.

Flere af byerne på Mallorca indbyder også til at blive udforsket og her er der både byliv for voksne og masser af gode shopping muligheder, som kan udforskes sammen.


Mallorca

Mallorcas mange oplevelser.

Det tager kun ca. tre timer at flyve til Mallorca fra Danmark, men selvom flyvetiden er kort, er der meget at glæde sig til. Her finder du en ø, der for alvor rummer alle de elementer, som de fleste af os drømmer om på en ferie. Langstrakte, smukke strande, flot natur og masser af solskinstimer. Her er også alt fra gode restauranter, hyggelige bjergbyer og storby fornemmelser i Palma.

Generelt er Mallorca rig på både All Inclusive hoteller, ferielejligheder, strandhoteller – ja, kort sagt har Mallorca hoteller til en hver smag. Det er derfor også let at forstå, at mange har Mallorca som deres feriefavorit. Vi gennemgår herunder nogle af de mange oplevelser, du finder på Mallorca.


Mallorca har det hele!

Når man taler om ét feriemål, der har det hele, så rangerer Mallorca altså bare højt på listen. Engang var Mallorca grisefester, i dag er Mallorca fornyet og fuld af spændende oplevelser. Her kan man alt. Du kan blandt andet glæde dig over de 14 kilometer lange strande, der regnes for at være nogle af Europas bedste. Og så behøver du ikke køre langt væk fra kysten, hvis du vil opleve det ægte Mallorca. Her finder du hurtigt det lokale liv, der giver et godt indblik i, hvad Mallorca også er. Byen Palma er et godt bud, hvis du vil kombinere sol og strand med storbyoplevelser, shopping og kulturelle tilbud.


Alcudia, Mallorca, Strand
Alcudia, Mallorca, Strand

Her er også noget for dig, der elsker golf, cykling og aktive ferier!


Mallorca er perfekt til ren afslapning, men også til en aktiv ferie hvis du ønsker det. Øen har mere end 20 golfbaner i topklasse og er derfor også én af golfentusiasternes absolutte favoritter. Hos Bravo Tours og Bravo Golf kan du komme på mange forskellige golfrejser til Mallorca. Det gode vejr, øens mange oplevelser og de fantastiske golfbaner gør øen til det optimale golfrejsemål.

Det samme gælder for dem, der elsker at holde ferie på cykel – her er nemlig noget for alle og øen er perfekt, uanset om du vil kombinere solferien med et par dages aktiviteter eller cykle hele ugen. Mallorca har også et bredt udvalg af vandreruter, der både har forskellige sværhedsgrader og udsigter.Golfrejse Til Mallorca
Golfrejse Til Mallorca

Billeje Mallorca - Lej bil, og oplev øen på farten.

Mallorcas forening af skøn natur, spændende byer og lokale liv er perfekt til at leje bil. Bjergkæden Sierra de Tramuntana byder på smukke udsigter, mens de mange olivenlunde og citrusplantager er perfekte til flotte vandreture. Der er noget helt særligt over at smage friskpresset juice lige fra én af de mange appelsinlunde.

På vejen er det også en god ide at besøge de små, farverige kunstnerbyer nordvest for Palma. Kør væk fra alfarvej, find de uspolerede, lokale byer med fred og idyl – her er sommerstemning, så det basker. I stærk kontrast står storbyen Palma, hvor der er god shopping for selv den kræsne køber, hyggestunder ved marinaen og et hav af gode restauranter og tapasbarer.


Vejret på Mallorca?

På Mallorca finder du skønt sommervejr året rundt. Det er et klassisk middelhavs vejr, hvor der er sommerlige temperaturer fra maj til slutningen af oktober. I de tidlige forårsmåneder, marts og april, kan du også have en dejlig ferie på Mallorca. Her er der mulighed for at opleve øen i behagelige temperaturer, og det er især cykelryttere, der ankommer til øens lune forårsvejr. Vejret på Mallorca om sommeren med små 30 grader gør øen perfekt til en god sommerferie og badeferie.


Vejret På Mallorca - Året Rundt
Vejret På Mallorca - Året Rundt

Hotel & Overnatning På Mallorca?

Der er masser af forskellige hoteller i Mallorca i forskellige områder af øen. Du finder helt sikkert et hotel, som passer dine præferencer, når du rejser til Mallorca.

Der er hoteller med alle former for pension. Så vil du selv lave mad, kan du vælge et af lejlighedshotellerne med køkken, du kan også vælge et hotel med morgenmad eller halvpension, og med All Inclusive Til Mallorca rejser er alt mad inkluderet, så du bare skal slappe helt af på din ferie og spise alt det, du kan.

Der er også masser af lækre strandhoteller, hvor stranden er inden for kort rækkevidde af hotellet, by hoteller, hvor du fx bor helt centralt i Palma de Mallorca, voksenhoteller, hvor der er fokus på tosomheden og familie hoteller, hvor der er plads til alle aldre. Og når du bestiller pakkerejser til Mallorca, så kommer du til at bo på et af disse gode hoteller.


Fly til Mallorca?

På alle Mallorca “pakkerejser” er både fly og hotel med i prisen, men hvis du selv vil finde dit ønskede hotel på øen, eller hvis du har en lejlighed på den skønne middelhavsø, så kan du også købe billige flybilletter til Mallorca. Med fly til Mallorca sikrer du dig en god flyrejse, og når du kommer ned til Mallorca, så er rejsen på egen hånd.

Du kan også vælge en charterrejse til Mallorca, hvor eks. Århus Charter eller Bravo Tours er med dig hele vejen. Her er der fly til Mallorca og hotel på Mallorca inkluderet, og så er der dansktalende rejseledere der står klar til at hjælpe dig på hele ferien.


Seværdigheder På Mallorca?

Mallorca er en ø, hvor der altid er noget at lave. Du kan sagtens bruge hele ugen på hotellet og slappe af under solens stråler, men Mallorca byder også på meget mere end lækre hoteller. Øen er nemlig spækket med gode seværdigheder, som du kan udforske. Enten kan du udforske seværdighederne på egen hånd, hvis du lejer bil, eller du kan tage med på en af de mange udflugter der tilbydes af Rejsebureauerne med dansktalende rejseledere. Vi har her nogle forslag til nogle af de mange seværdigheder på Mallorca:

Hovedstaden Palma de Mallorca er en seværdighed i sig selv med de mange snoede brostensgader og fantastiske restauranter og shopping muligheder. Men i byen finder du også mange seværdigheder. La Seu katedralen er en af øens helt store seværdigheder, og katedralen tårner op over havneområdet i byen. Her kan du betragte den imponerende bygning udefra eller købe en entrebillet og få et kig ind i den arkitektoniske bygning, som selveste Gaudí har haft en finger med i. Skulle det mod forventning regne, så kan du tage en tur i Palma Aquarium, hvor du kan udforske de ca. 8000 dyr, som hver især gør akvariet et besøg værd.

Fra Palma de Mallorca går det meste kendte tog på øen, nemlig veterantoget, som har destinationen Sóller. Det gamle veterantog er en tur værd, og i bjergbyen Sóller er der også en del ting at se. Du kan eksempelvis tage et smut ind i kirken Sant Batoume, som ligger ved Plaza Constitucion, byens torv, hvor du også finder den gamle men smukke bankbygning, som stadigvæk fungerer som en bank.

I den østlige del af Mallorca finder du Dragegrotterne, som er Mallorcas berømte drypstenshuler. Her kan du beundre de mange oplyste drypstensformationer, og når du er 25 meter nede i grotten, er du ved Europas største underjordiske sø.


Dragegrotterne På Mallorca
Dragegrotterne På Mallorca

Mallorca er også en ø med mange forskellige markeder. Du finder både markeder i Alcudia, Can Picafort, S’Arenal og Palma. Markederne er kendetegnet ved at være en blanding af det klassiske afrikanske marked og lokale markeder, hvor særligt lædertasker og billigt tøj er i fokus, men sanserne kan også bruges ved du lokalt producerede frugter, grøntsager, nødder og krydderier. Er du mere til et større shoppingcenter end markeder, så skal du gå i Porto Pi shoppingcenter, som ligger lidt uden for Palma de Mallorca.

Vil du på stranden, så er Mallorca også den rette ø. For med de mange strande, Mallorca er kendt for, er der noget for enhver smag. Du finder børnevenlige store strande i Alcudia, og langs kysten på hele øen er der flere lækre strande. Især de smukke cala’er i Cala d’Or kan varmt anbefales.


Spørgsmål og svar om Mallorca:


Hvor skal man bo på Mallorca?

Mallorca har et bredt udvalg af overnatningsmuligheder, herunder luksushoteller, lejligheder og ferieboliger, der er noget for enhver smag. Og når det kommer til hvilket område, du skal bo i, så gælder det samme. De mest populære områder inkluderer Palma de Mallorca, Alcudia og C’an Picafort.


Hvor ligger Mallorca?

Mallorca er den største af De Baleariske Øer, som er beliggende i Middelhavet ud for den østlige kyst af Spanien lige øst for Valencia.


Hvor stor er Mallorca?

Mallorca har et areal på ca. 3.640 km2, hvilket gør det til en af de største øer i Middelhavet. Det svarer til en størrelse på ca. Bornholm og Fyn tilsammen.


Hvordan er vejret på Mallorca?

Vejret på Mallorca er behageligt året rundt. Sommeren er varm og tør, mens vinteren er mild. Forvent masser af solskin og behagelige temperaturer, hvilket gør Mallorca til et attraktivt rejsemål året rundt.


Hvor varmt er der på Mallorca?

Mallorca har et behageligt middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Om sommeren kan vejret på Mallorca nå temperaturer omkring 30 grader, mens vintrene er typisk milde med temperaturer omkring 10 til 15 grader.


Hvad skal man se på Mallorca?

Mallorca har en rig kulturarv og naturskønhed. Nogle af de ting, du bare skal se, er La Seu-katedralen i Palma, Serra de Tramuntana bjergene, Valldemossa og de smukke strande som Cala Varques.


Hvor lang tid tager det at flyve til Mallorca?

Flyvetiden fra Danmark til Mallorca er på ca. tre timer, hvis du flyver direkte.


Hvad spiser man på Mallorca?

På Mallorca kan du selvfølgelig spise retter fra det klassiske, spanske køkken, som paella, gazpacho og tapas. Øens klassiske mad er ofte krydret, fordi der vokser mange krydderurter på øen, som rosmarin, timian og basilikum. Der tilbydes også mange retter med grisekød, men også for eksempel fisk, lam og kylling.


Alt det du skal vide, inden du rejser til Mallorca:

Mallorca er 3.640 km2 og på størrelse med Bornholm og Fyn tilsammen. Der bor 850.000, hvoraf Palma de Mallorca huser knap halvdelen. Øen tilhører De Baleariske Øer og ligger i Middelhavet som en del af Spanien. Her er alt det praktiske, du bør vide, inden du rejser til ferieøen.

 • Billund

 • Aalborg

 • København

Transfertid er tiden fra lufthavnen til første hotelstop. Hvis trafikken er tæt, skal du være opmærksom på, at transferen kan tage længere tid. Tiderne er ca. tider.

 • Alcudia: 1 time

 • Cala Mayor: 30 minutter

 • C’an Picafort: 1 time

 • Palmanova: 30 minutter

 • Playa de Palma: 20 minutter

 • Puerto Pollensa: 1 time

 • Santa Ponsa: 40 minutter

Tidsforskel: Der er ingen tidsforskel i forhold til Danmark.


Valuta: Valutaen i Spanien, som Mallorca hører til, er Euro.


Elektricitet 230 volt. En adapter er ikke nødvendig.


Miljøafgift Fra 1. juli 2016 opkræver myndighederne en obligatorisk miljøafgift fra turister kaldet ECOTAX. Formålet er at kompensere for den CO2-udledning, som turismen medfører. Afgiften betales direkte til hotellet, når du checker ind. Prisen afhænger af hotellets officielle hotelkategori, men svarer til ca. 2-5 euro pr. person over 16 år pr. overnattende døgn. Beløbet tillægges desuden spansk moms (VAT) på 10 %.


Strande På Mallorca? Mallorca er kendt for at have nogle af Europas absolut bedste strande. Mod nord i Alcudia findes den 14 kilometer lange, smukke og usædvanligt børnevenlige Alcudia-strand med krystalklart vand og hvidt sand. Strandene omkring Palma Nova er dejlige og indbydende med finkornet sand. Alle strande på Mallorca vedligeholdes konstant og bliver løbende forsynet med nyt, rent sand for at holde den høje standard. Derudover er der et utal af små, hyggelige bugter med azurblåt vand.


Mad og drikke På Mallora? På Mallorca ligger der mange restauranter, der serverer både internationale og nationale retter i alle prisklasser. Vi anbefaler, at du prøver den lokale tapas på din ferie – det smager helt fantastisk.


Transport På Mallorca? Det er let at komme rundt på Mallorca både med offentlig transport og taxa, som er forholdsvist billigt.


Billeje På Mallorca? Det er en god ide at leje bil på Mallorca, hvis du vil se øen i dit eget tempo. Du kan både leje bilen inden afrejse eller på rejsemålet.


Sport og aktiviteter På Mallorca? Der er utallige sportsfaciliteter - for eksempel tennis, ridning, gokart, bowling, windsurfing, vandski, squash og meget mere.


Shopping På Mallorca? Der er mange mindre butikker og souvenirshops på hele Mallorca. Vil du shoppe, er det bedst at besøge Palma by, hvor der både er kendte mærkevarer & eksklusive butikker.


Golf På Mallorca? Der findes mere end 24 golfbaner på Mallorca, og der er golf for enhver smag. Banerne er velplejede og af virkelig god standard.


Hvor meget koster det at rejse til Mallorca?

Prisen for at rejse til Mallorca varierer afhængigt af forskellige faktorer såsom tidspunktet for rejsen, varigheden af opholdet, valgte indkvartering og transportmiddel, men lidt generelt kan en rejse til Mallorca koste et sted mellem 3.000 til 10.000 danske kroner per person.


Hvor mange dage på Mallorca?

Hvis du planlægger en rejse til Mallorca, er det vigtigt at overveje, hvor mange dage du vil tilbringe på øen. Antallet af dage kan have indflydelse på, hvor meget du kan opleve og udforske.

Mallorca er en alsidig destination med mange forskellige ting at se og gøre. Hvis du kun har et par dage, kan du stadig få en smagsprøve på øens naturskønhed og besøge nogle af de mest populære seværdigheder såsom Palma de Mallorca, katedralen La Seu og Bellver Castle.

Hvis du har mere tid til rådighed, kan du udforske øens kystlinje og nyde de smukke strande og bugter. Du kan også tage på vandreture eller cykelture i den smukke natur eller besøge lokale landsbyer og smage på den traditionelle mallorcanske mad og vin.

For dem, der er interesserede i nattelivet, har Mallorca også et livligt aften & natteliv med mange klubber og barer, hvor du kan danse og feste hele natten.

Uanset hvor mange dage du vælger at tilbringe på Mallorca, er det vigtigt at planlægge din rejse i forvejen og undersøge de forskellige muligheder for indkvartering, transport og aktiviteter, så du kan få mest muligt ud af din tid på øen.


Er det billigt på Mallorca?

Mallorca er generelt set et populært rejsemål med mange forskellige overnatningsmuligheder og priser at vælge imellem. Om sommeren, når der er højsæson, kan priserne være højere, da der er større efterspørgsel. På samme måde kan priserne være lavere i lavsæsonen, hvor der er færre rejsende. Umiddelbart er mange ting normalt billigere end herhjemme i Danmark - men når det så er sagt så er Mallorcas priser noget skruet op i forhold til resten af Spanien.


Hvornår er den bedste tid at besøge Mallorca?

Den bedste tid at besøge Mallorca afhænger af dine præferencer og interesser. Generelt set er sommermånederne fra juni til september populære på grund af det behagelige vejr og de lange solrige dage. Dette er også højsæsonen, hvor der er flest turister på øen, og priserne kan være højere.

Hvis du ønsker at undgå de største menneskemængder og have mere ro og mulighed for at udforske øen i dit eget tempo, kan det være en god idé at besøge Mallorca uden for højsæsonen. Forårsmånederne april og maj samt efterårsmånederne oktober og november kan være ideelle, da vejret stadig er behageligt, og turismen er mindre intens.

Det er også værd at bemærke, at Mallorca har en behagelig temperatur året rundt, selv om vinteren. Hvis du ikke har noget imod mildere temperaturer og ønsker at undgå turisttrængsel helt, kan vintermånederne være en god tid at besøge øen.

Uanset hvornår du vælger at besøge Mallorca, er det altid en god idé at undersøge vejrforholdene og begivenheder på øen på forhånd for at planlægge din rejse optimalt. Husk også at overveje dine personlige præferencer, budget og tilgængelighed for at træffe den bedste beslutning for din rejse til Mallorca.

12 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page